A 2010. október 15-i kuratóriumi ülés döntései:

I. Lukács György-díjak

1. a Poszler Györgynek sokoldalú tudományos életművéért, esztétikai, regényelméleti és irodalomtörténeti munkáiért, a Lukács György életművének népszerűsítéséért, valamint a magyar nemzeti kultúra szolgálatában kifejtett több évtizedes pedagógiai, felsőoktatási és közművelődési tevékenységéért;
  2. a Krausz Tamásnak több évtizedes tudományos munkásságáért, amelyet a folyamatos megújulással együtt is következetes baloldali szellemiség ihlet; a Lukács György életművére, az orosz-szovjet történelemre irányuló kutatásaiért, legújabb Lenin-könyvéért, továbbá a felsőoktatásban és más szellemi műhelyek szervezésében vállalt kreatív szerepéért;
  3. a Radnóti Sándornak eddigi gazdag tudományos munkásságáért, a képzőművészet-esztétika és az általános művészetelmélet körébe eső monográfiáiért, Lukács Györggyel is foglalkozó tanulmányaiért, két kiemelkedő színvonalú 2010-es könyvéért; bátor és demokratikus szellemiségű kritikusi, szerkesztői, publicisztikai tevékenységéért, valamint egyetemi oktatói munkájáért.

II. Könyvtámogatási döntések - nyomdai részszámlák kifizetésének átvállalásával

1. az Erős Ferenc "Pszichoanalízis és forradalom" c. könyve számára a Jószöveg Kiadónál;
  2. a Déry Tibor levelezése Botka Ferenc szerkesztette újabb kötete kiadásának támogatása a Balassi Kiadónál;
  3. a Mohai V. Lajos "A múlt koloritja" c. kötetének megjelentetéséhez a Prae.hu Kft.-nél;
  4. a Harsányi Iván "A félperifériáról a centrum felé" válogatott történelmi tanulmánykötete megjelenésének támogatása a pécsi Publikon Kiadónál;
  5. a Sipos Balázs "Sajtó és hatalom a Horthy-korszakban" c. könyv megjelentetéséhez az Argumentum Kiadónál.