A 2009. október 30-i kuratóriumi ülés döntései:

I. Lukács György díjak:

1. Ujfalussy József
    akadémikus, zenetudós részére gazdag tudományos életművéért, a korszerű zeneesztétika hazai megalapozásáért, Liszt Ferenc és Bartók Béla munkásságának szakszerű értelmezéséért és népszerűsítéséért; valamint a magyar nemzeti kultúra szolgálatában és nemzetközi rangjának elismertetésében kifejtett több évtizedes pedagógiai, felsőoktatási és közművelődési tevékenységéért;
  2. Sziklai László akadémiai doktor, ny. igazgató részére a Magyar Tudományos Akadémia Lukács Archívumának nemzetközileg is tekintélyes kutatóhellyé fejlesztésében és több mint negyedszázados igazgatásában szerzett érdemeiért; a Lukács György életművének, elsősorban 1930-as évekbeli munkásságának kutatásában elért eredményeiért.

II. Könyvtámogatási döntések - nyomdai részszámlák kifizetésének átvállalásával

1. Seres Attila a "Magyar-szovjet gazdasági kapcsolatok 1920-1941 között" c. kötetének kiadásához,
  2. Csapody Tamás "Bori munkaszolgálatosok" c. könyvének megjelentetéséhez.

III. Konferencatámogatás:

1. Fenyvesi Kristóf számára a "Nietzsche and the becoming of life" c. chilei nemzetközi konferencián való részvétele útiköltségének utólagos támogatásaként,
  2. Gángó Gábor számára az Argentínában megrendezett filozófiai konferencián és könyvbemutatón való részvétele útiköltségének utólagos támogatásaként.