A 2008. november 18-i kuratóriumi ülés döntései:

I. Lukács György-díjak:

1. Jemnitz János történésznek a nemzetközi és a magyar szociáldemokrata mozgalom, illetve kimagasló baloldali személyiségek életművének - a politikai divatok változásaitól független - eredeti tudományos kutatásában, valamint az ilyen témájú kutatások szervezése terén nyújtott több évtizedes sokoldalú tevékenysége elismeréseként;
  2. Szalai Erzsébet szociológusnak a rendszerváltás utáni magyar társadalom szerkezetének tudományos kutatásában, az újkapitalizmus nemzetközi és hazai tendenciáinak rendszerkritikai elemzésében, valamint a XXI. század eleji baloldaliság lehetséges értékelveiről folyó diskurzus kezdeményezése terén nyújtott magas színvonalú tevékenysége elismeréseként;
  3. Tverdota György irodalomtörténésznek a XX. századi magyar irodalom, ezen belül különösen József Attila életművének modern szemléletű tudományos kutatásában, szövegkiadásában, oktatásában és népszerűsítésében, valamint a József Attila-kutatások szervezése és ösztönzése terén nyújtott több évtizedes kimagasló színvonalú teljesítménye elismeréseként.

II. Könyvtámogatási döntések korábbi pályázatok nyomán - nyomdai részszámlák kifizetésének átvállalásával

1. Wiener György "Tanulmányok a materialista történetfelfogás köréből" c. tanulmánykötete;
  2. Jelenkor Kiadó: Boros János "A demokrácia kihívásai" c. tanulmánykötete;
  3. Argumentum Kiadó: "Radnóti Miklós költői nyelvének szótára" (összeállította: Beke József);
  4. Gángó Gábor "Marxizmus, kultúra, kommunikáció. Kultúrfilozófiai tanulmányok Kantról, Lukácsról, Walter Benjaminról" c. spanyol nyelvű argentínai tanulmánykötete;
  5. Canticum Kft.: Hegel "A művészet filozófiája - P. Von der Pfordten lejegyzésében (1826)" c. kötete Zoltai Dénes fordításában

III. Konferenciák, rendezvények támogatása:

1. Szegedi Lukács Kör: Szabó Tibor és Karikó Sándor előadástartással egybekötött részvétele dél-amerikai filozófiai konferenciákon